У Львові стартує «радіо вільних людей»: деталі

7769 0
Від вчора у Львові розпочало мовлення онлайн-радіо «SKOVORODA». Четверо медійників перейняли філософію в українського мислителя і вирішили створити «Радіо вільних людей!» Повноцінно функціонувати ресурс почне із жовтня, а на разі радіо вже знайомить свої перших читачів із прогресивною музикою українських та закордонних виконавців. Про контент, відкриту студію у центрі Львова та інші цікавинки Tvoemisto.tv розповів один із засновників радіо «SKOVORODA» Андрій Чемес.
фото: volyn.tabloyid.com, streetdigest, cultprostir.ua, hochu.ua

фото: volyn.tabloyid.com, streetdigest, cultprostir.ua, hochu.ua

Передісторія створення радіо «SKOVORODA» така: зібралась ініціативна група із чотирьох людей, які працювали на різноманітних радіостанціях та інших ЗМІ і вирішили створити щось нове й унікальне. Це є Андрій Чемес, який працював на радіо «FM Галичина», «Вголос» та «РадіоМан»; Володимир Бєглов, який працював на радіо «Львівська хвиля» та інших ЗМІ; Мар’яна Романяк, яка працює ведучою ранкової програми на ТРК «Львів», й окрім того була програмним директором на кількох станціях в Стрию; Артем Галицький, який був музичним редактором на «РадіоМан», радіо «Вголос» і на порталі «MJoy». Тобто це команда людей, які багато свого часу присвятили власне радіо і вирішили створити свій проект.

«Ми хотіли знайти назву, яка би відрізнялася від інших і, щоб вона обов’язково асоціювалась із чимось українським, прогресивним і сучасним. Ми зупинилися на постаті Григорія Сковороди, бо свого часу він був таким новатором і навіть у деякому плані хіпстером. Тому одним із багатьох завдань цього радіо є сформувати класичне уявлення про щось українське, модне та прогресивне, про того ж Григорія Сковороду. Тому ми перейняли його філософію. У нас вільний формат, будь-хто може бути ведучим, це може бути звичайна людина, яка може бути цікавою. Тобто наше радіо вільне від стереотипів, кліше і форматів. І ми хочемо, щоб українське ставало модним трендом», – розповів про ідею створення радіо «SKOVORODA» один із його ініціаторів.

Цей онлайн-проект ми назвали радіо «SKOVORODA». Умовний слоган: «Радіо вільних людей!» Формат радіо – музично-розважально-розмовний. Від учора у тестовому режимі працює сайт radioskovoroda.com. Там зараз звучить українська прогресивна музика, така як «ONUKA», «Бумбокс», «Pianoboy», Джамала та зарубіжна музика – теж у форматі інді, інді-рок тощо. Наша цільова аудиторія, то є люди від 18 до 30 років, молоді люди, які не можуть задовільнитися тим, що пропонують FM-станції.

«Загалом стратегія радіо «SKOVORODA» – це альтернатива у музиці, альтернатива у програмах, альтернатива у форматах. Тобто ми себе позиціонуємо як радіо особистостей, у нас немає просто ведучих, які передають якусь інформацію, у нас є конкретні люди зі своєю думкою, якою вони діляться. Ми хочемо зібрати авторитетних людей у своїх галузях, для того, щоб вони видавали їх цікаву експертну думку стосовно подій чи просто життя», –  каже один із організаторів радіо Андрій Чемес.  

Із 1-го жовтня плануємо початок програм, тобто наразі буде просто музика і маленькі розповіді про радіо, які записали Андрій Чемес, Артем Галицький та Мар’яна Романяк. Тобто щогодини будуть лунати такі маленькі розповіді про проект. Із жовтня також почне повноцінно функціонувати відкрита студія. Як розповів Tvoemisto.tv Андрій Чемес це буде велика вітрина у центральній частині міста, за якою розташовуватиметься студія: стіл, мікрофони, пульт і туди будуть запрошувати гостей. Тому львів’яни і гості міста могтимуть спостерігати за тим, як працює радіо зсередини, або навіть потрапляти в ефір просто з вулиці. Місце розташування цієї відкритої студії планують змінювати ледь не щотижня.

Деталі то новини радіо «SKOVORODA» шукайте на сторінці у Facebook. Також сьогодні, 16 вересня, о 19:00 організатори запрошують долучатись до офіційної презентації і спільного обговорення їх проекту.

Розмовляв Ігор Саджениця

Записала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!