У Львові стартував Leopolis Jazz Fest. Атмосферні фото з першого дня фестивалю

3108 0
Вчора, 27 червня, розпочався Leopolis Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у форматі open-air. Попереду ще чотири дні.
Фото: Евгеній Кравс

Фото: Евгеній Кравс

У Львові розпочався міжнародний фестиваль Leopolis Jazz Fest 2018. Першими хедлайнерами фестивалю стали: американський тенор, альт-саксофоніст і флейтист Чарльз Ллойд та група the Marvels.

Чарльз Ллойд протягом своєї піввікової кар’єри встиг охопити безліч жанрів, серед яких постбоп, world-music, авангард та багато інших. У березні 2018 року Чарльз Ллойд відсвяткував свій 80-річний ювілей і львівський концерт він присвятив цій події. Ллойд розпочав свій концерт композицією-реквіємом за загиблими на Сході України. По завершенні концерту постійний ведучий та арт-директор фестивалю Олексій Коган подарував зірці подарунок – сувенірну міні-фігурку саксофоніста як згадку про відвідання Львова.

Завершив стартовий день фестивалю віртуозний піаніст та харизматичний Джеймі Каллум з Великої Британії. Його називають найуспішнішим британським джазовим виконавцем. Альбоми Каллума розійшлися по всьому світу тиражем понад 10 млн примірників.

Читайте також: Львів'ян запрошують на кінопокази просто неба в рамках Leopolis Jazz Fest

Каллум записав свій перший альбом Heard It All Before у віці 19 років. Музикант здобув популярність, співпрацюючи з джазовим басистом Джеффом Гаскойном, який запропонував йому взяти участь в записі альбому Songs of the Summer. Джеймі Каллум віртуозно вміє поєднувати музичні жанри, розмиваючи їхні межі, унікально поєднуючи джаз, поп і рок.

Фото і текст Євгенія Кравса


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!