У Львові створять комісію, яка вивчатиме скандальні будівництва

2141 0
У складі комісії буде міський голова та всі його заступники.

Міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився створити комісію щодо незаконних забудов у місті. Про це він заявив сьогодні, 22 червня, під час засідання виконавчого комітету.

Комісію очолить особисто міський голова, а до її складу увійдуть усі його заступники.

«У нас достатньо успішно працювала комісія, яка мала врегульовувати всі проблемні питання з точки зору забудов. На превеликий жаль, ця комісія останнім часом не збиралася. У мене наступна пропозиція: підготуйте проект розпорядження, я особисто очолю цю комісію. Заступниками цієї комісії будуть всі заступники міського голови», – повідомив під час засідання Андрій Садовий.

Читайте також: Як вберегти Цитадель від захланих бізнесменів

Також до комісії може приєднатись член виконавчого комітету Орест Печенко. За словами Андрія Садового робота комісії полягатиме у недопущенні порушень законодавства у сфері містобудування та попередженні можливих скандальних забудов.

Нагадаємо, що учора, 21 червня, перед стінами Ратуші відбувся пікет: ГО «Народна дія» та інші активісти з 18 червня розпочала голодування на знак протесту проти незаконних забудов у Львові.

Активісти вимагають провести розслідування роботи головного архітектора Львова Юліана Чаплінського та подальшої його відставки, припинення «дерибану» землі в історичному ареалі міста та його руйнування, відновлення роботи комісії з вирішення спорів у сфері містобудування, оскільки, за словами протестувальників, погодження містобудівної документації зараз відбувається без участі громадськості.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!