У Львові створять перший в Україні ІТ-виш. Доповнено

7762 0
Сьогодні, 16-го грудня, у місті проведуть презентацію першого вищого навчального закладу, що готуватиме виключно ІТ-спеціалістів, до створення якого долучаться провідні компанії галузі.
Фото: heartland.edu

Фото: heartland.edu

В новому ВНЗ можна буде здобути освіту на двох рівнях: бакалаврському та магістерському. Випускники ІТ-вишу спеціалізуватимуться на розробці програмного забезпечення, графічного та веб-дизайну, мережевих технологій та кібербезпеки, а також ІоТ (Інтернет-речей). На магістерському рівні тут готуватимуть фахівців зі штучного інтелекту та наук про дані, - повідомляють у департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Читайте також: У Львові керівники ІТ-компаній торгуватимуть продуктами на гуртовому ринку

Як пояснили Tvoemisto.tv в комп'ютерній академії "Шаг", яка і є ініціатаром і організатором створення вищого навчального закладу, восени 2016-го року Міністерство освіти і науки України надало ліцензію на наукову діяльність, що дало змогу заснувати приватний університет. Таким чином, студенти справді отримуватимуть не тільки сертифікат, а й диплом про вищу освіту. 

Ректором новоствореного закладу стане кандидат фізико-математичних наук Віктор Волошин, який за сумісництвом є доцентом кафедри інформаційних систем та технологій Інституту підприємництва та перспективних технологій Національного університету "Львівська політехніка". Викладатимуть у приватному університеті також і фахівці з провідних ІТ-компаній, які також долучалися до створення навчальної програми. 

За навчання всі студенти платитимуть: цінову політику в академії поки не озвучують, але обіцяють, що вартість буде середньою з точки зору цін у інших навчальних закладах Львова.

Нагадаємо, у місті ІТ-фахівців уже професійно готують у державних вишах: Львівському політехнічному університеті та Львівському університеті ім. І. Франка. Крім того, дипломованим спеціалістом галузі можна стати в Українському католицькому університеті.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!