У Львові створять школи повного дня

5675 0
До участі в проекті вже зголосилися 4 навчальні заклади.

Виконком міської радив затвердив положення про створення шкіл повного дня. Як пояснила під час засідання виконавчого комітету начальниця управління освіти Зоряна Довганик, планується, що такі школи працюватимуть з 8:30 до 16:00. У кожному класі буде по два вчителі.

«Відмінність школи повного дня від групи подовженого дня в тому, що, як правило, в школі повного дня працює один і той же класовод, і режим роботи передбачає таку діяльність, як участь у гуртках, екскурсії, ранкову зустріч, тихе читання, що не передбачено групою подовженого дня. У групу подовженого дня зараховуються діти 1-4-х класів, а в школі повного дня окремий клас навчається до 16.00 години», – пояснює Зоряна Довганик.

Обов’язковими у першій половині дня в таких класах є інтегрована навчальна діяльність та фізична активність, а в другій половині дня – годинна прогулянка на свіжому повітрі та творчо-пізнавальна діяльність, причому активного руху має бути не менше години в день.

Читайте також: У Львові стартує унікальна програма розвитку шкіл. Усе про «школу 3.0»

У школі повного дня буде дворазове харчування: у першій половині дня – за рахунок бюджетних коштів відповідно до вимог законодавства, а в другій – за кошти батьків.

Згідно з положенням, зарахування дітей до класів повного дня і відрахування з них здійснюється наказом директора школи на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють. Фінансування школи проводиться на загальних підставах.

Тарас Базюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!