У Львові створили бригади швидкого реагування у разі виявлення коронавірусу

2706 0
Також у лікарнях провели навчання персоналу.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові затвердили Комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, на територію Львова, Винників, Брюхович і Рудного у 2020 році. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Українці, які прилітають з Китаю, потребують нашого розуміння і любові

Окрім плану, у ЛМР на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС створили тимчасовий оперативний штаб.

«В закладах охорони здоров’я проведені відповідні навчання персоналу, створений запас засобів індивідуального захисту, зокрема й захисні костюми, які треба використовувати. Тому якщо ми всі чітко будемо виконувати положення, які затверджені у плані, все буде добре», – говорить Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я ЛМР.

Також при Львівському міському відділі обласного лабораторного центр МОЗ України створено дві бригади швидкого реагування в разі виявлення коронавірусної інфекції.

«Проведені семінарські заняття з усіма медпрацівниками лабораторних центрів області, з медпрацівниками аеропортів, залізниці щодо профілактики коронавірусу. При лабораторному центрі створені дві бригади швидкого реагування, в які входять два епідеміолога, один фельдшер, один дезінфекціоніст та водій. Усі забезпечені костюмами біологічного захисту, проінстуктовані, як працювати в ситуації, якщо будуть ускладнення. Поки жодних підозр на захворювання не зареєстровано», – говорить Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Читайте також: Дві причини «коронавірусного» страху

Нагадаємо, в уряді повідомили про евакуацію українців, які перебувають у китайській провінції Ухань та розповіли, яких заходів безпеки вживатимуть. Додамо, на борт літака, що проводитиме евакуацію, не пускатимуть пасажирів, які мають температуру 37,2 градуси та більше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!