У Львові видали «Дитячий кобзар» для незрячих дітей

1923 0
Дитячу книгу надрукували шрифтом Брайля та додали аудіоверсію віршів.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У Львові шрифтом Брайля надрукували збірку віршів Тараса Шевченка «Дитячий кобзар» та доповнили її CD-диском із аудіоверсією книги. Про це інформує прес-служба ЛМР.

В озвучуванні книг взяло участь 12 незрячих дітей, віком від 8 до 13 років, та семеро львівських артистів і музикантів, серед яких Оксана Муха, Олександр Божик, Славко Нудик, Андрій Хавунка, Павло Табаков, Олеся Киричук, Дмитро  Кацал. «Видавництво Старого Лева», яке друкувало книгу, частково компенсувало витрати на друк.

«Ми займаємося кольоровим дизайном, і зробили одну таку цікавинку – ми вирішили розмістити на внутрішній стороні титулу фото кожної дитини, яка озвучувала цей Кобзар, а в кінці додати фото всіх, хто, власне, працював над створенням цього Кобзаря», – розповіла керівниця Ресурсного центру освітніх  інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ«Львівська політехніка» й ініціаторка проекту Оксана Потимко.

Читайте також: У Львові вийшла друком казка для незрячих дітей

За її словами, організатори проекту почали отримувати замовлення від закордонних представників, зокрема Білорусії, та інших міст України про друк таких книжок.

Книгу разом із диском передадуть у Народний музей Тараса Шевченка у Львові, усім 12 дітям, які озвучували поезії Кобзаря, всім українським спецшколам-інтернатам для незрячих, усім універсальним обласним бібліотекам України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!