Музей Гідності у Львові облаштують на місці колишнього кінотеатру «Дзвін»

3049 0
Довкола будівлі згодом має з'явитися громадський простір.
Кінотеатр «Дзвін» (фото: Зоя Красовська)

Кінотеатр «Дзвін» (фото: Зоя Красовська)

Депутати ЛМР погодили створення комунальної установи «Меморіальний музей Гідності». За відповідну ухвалу проголосували сьогодні, 11 березня.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

«Музей буде інтерактивним. До нього зможуть приходити діти, студенти та люди, які приїжджають до Львова», – сказав під час пленарного засідання заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Музей розташують на місці колишнього кінотеатру «Дзвін» на вулиці Шептицьких, 45. Довкола будівлі згодом планують облаштувати громадський простір.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

Нагадаємо, у Львові на вулиці Кривоноса триває будівництво меморіального комплексу Героїв Небесної сотні.

Довідка

Будівлю на вулиці Шептицьких, 45 збудували у 50-х роках минулого століття. Спершу тут був літній кінотеатр на місці зруйнованого у роки Другої світової війни. Пізніше його перейменували на «Маяк» та перетворили на закритий кінотеатр.

За часів незалежності кінотеатр почали називати «Двін», а окрім кіно тут демонстрували концерти. Після побудови поруч меморіалу імені Степана Бандери у травні 2007, місто планувало створити тут відповідний музей.

2013 року приміщення передали в оренду ТзОВ «Дзвін і К», яке обіцяло частину приміщення віддати під музей. Управління культури ЛМР оскаржувало це рішення, бо стверджували, що його ухвалили без їхнього погодження та без відповідного конкурсу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!