У Львові створили притулок для хижих птахів

3603 0
Громадська організація «Сапсан» на базі Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру створила перший в Україні реабілітаційний центр для хижих птахів. Зараз у ньому знаходиться вже одинадцять птахів. Серед яких такі рідкісні види, як білоголовий орлан, орел-змієїд та степовий канюк. Члени організації стверджують, що більшість птахів принесені людьми, знайдені пташенятами або вилучені у браконьєрів.

Ігор Овчаров, віце-президент «Сапсану», розповідає, що ідея створення реабілітаційного центру виникла давно: «Спілка соколярів «Сапсан» виникла ще у 2009 році з ентузіастів для розвитку соколиного полювання та охорони хижих птахів. А сам реабілітаційний центр ми почали створювати тільки через п’ять років».

Найближчим часом соколярі планують побудувати в реабілітаційному центрі облітник – спеціальну клітку для підготовки птахів до самостійного життя. «Відпускати птаха назад у дике середовище без спеціальної підготовки не можна. Він буде триматися близько до людських осель і харчуватися домашніми курми, голубами та іншою дрібною живністю. В кращому випадку його принесуть назад до центру через декілька днів, а в гіршому – застрелять», - каже Ігор Овчаров.

В майбутньому, на основі реабілітаційного центру, «Сапсан» планує створити перший в Україні легальний розплідник хижих птахів. Його основним завданням буде відтворення та розведення рідкісних видів хижих птахів з подальшим відпущенням їх в природне середовище.

Джерело: zaxid.net.

 

Фото: 032.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!