У Львові створюють Школу практичної журналістики

4963 0
Тут навчатимуть редактори та журналісти провідних іноземних та українських медій.
ілюстративне фото: freepik.com

ілюстративне фото: freepik.com

Медіа-хаб «Твоє місто» за підтримки Європейського центру журналістики (EJC) запускає Школу практичного журналіста. Навчання проводитимуть  практикуючі журналісти, редактори та медіа-тренери з Данії, Великобританії, Польщі та України. Серед них редактор цифрового напряму Financial Times Robin Kwong, журналіст київського бюро міжнародної інформаційної агенції Reuters Сергій Каразій, провідний політичний оглядач та публіцист Віталій Портников, шеф-редакторка «Твого міста» Світлана Жаб’юк.

Як проходитиме навчання?

Навчання проходитиме у форматі тренінгів, після яких учасники отримають практичні завдання. Виконання цих завдань куруватимуть ментори Школи.  Учасники навчаться писати новини та аналітичні матеріали для інтернет-видань, створювати відео-контент для різних платформ, в тому числі спробують себе у ролі телеведучих в реальній ТВ-студії. Щотижня учасники Школи повинні присвятити щонайменше два повних дні навчанню, у т.ч. практичній складовій.

Теми тренінгів

  1. Як писати так, щоб у читача не залишалось запитань. Техніка написання новин та аналітичних матеріалів.
  2. Конструктивна журналістика. Як це працює у Данії та чому важливе для України
  3. Журналістика даних. Де брати теми та шукати факти.
  4. Фах чи покликання? Як змінюється журналістика та чому варто знати відповідь на це запитання
  5. Як знімати та монтувати відео для різних платформ – соцмереж, сайту, TV-студії
  6. Навіщо журналісту проектний менеджмент на прикладі роботи Financial Times
  7. Цифрова безпека та цифрові інструменти, які спрощують роботу сучасного журналіста
  8. Реклама і журналістика – хто для кого і чи надовго це?
  9. Як просувати свій матеріал та знайти читача

Теми тренінгів можуть змінюватись/доповнюватись.

Хто може стати учасником школи?

До навчання запрошуються студенти 3-5 курсів вищих навчальних закладів, молоді журналісти, а також ті фахівці, які мають намір оновити свої знання. На основі конкурсу буде відібрано двадцять учасників, п’ять з них отримають стипендію (на основі аналізу анкет та мотиваційних листів), яка покриватиме вартість навчання у Школі.

Після закінчення Школи практичної журналістики учасники отримають дипломи, рекомендації від тренерів та менторів для працедавців. Ті випускники Школи, які матимуть найвищі бали, зможуть отримати пропозиції щодо подальшого працевлаштування. 

Вартість навчання у Школі практичного журналіста – 1200 гривень (символічний внесок на адміністративні витрати під час тренінгів).

Витрати на проїзд/проживання для учасників з інших регіонів не відшкодовуються.

Терміни та місце проведення Школи

Квітень-червень 2019 року. Школа проходитиме у м. Львів на базі медіа-хабу «Твоє місто» (вул. Винниченка, 20а). Старт Школи – після 15 квітня.

Як взяти участь?

Для того, аби взяти участь у Школі практичного журналіста – слід заповнити анкету та написати мотиваційного листа на електронну адресу [email protected] не пізніше 17:00 12 квітня 2019 року. Після цього зачекати на успішне рішення організаторів Школи та розпочати навчання.

Довідка про Акселератор та European Journalism Centre (EJC)

European Journalism Centre (Європейський центр журналістики) Міжнародна некомерційна організація зі штаб-квартирою в Нідерландах, заснована у 1992 році.  У межах діяльності Центру працюють програми з надання ресурсів, проведення подій та менторської підтримки на підтримку європейської журналістики. У межах Акселератора The Engaged Journalism Accelerator 12 європейських медіа-організацій, серед яких одна з України – медіа-хаб «Твоє місто», працюють над розвитком власної спроможності та розбудови якісної та неупередженої журналістики в Європі і світі загалом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!