Як Львів та його мешканці долучаються до Дня вишиванки. Фото дня

2860 0
Львів’яни публікують свої фото у вишиванках у соцмережах.
фото: Христина Процак

фото: Христина Процак

16 травня в Україні святкують День вишиванки. Скульптури античних богів на площі Ринок уже встигли одягнути у вишитий одяг, а тим часом львів’яни активно публікують свої фото у вишиванках в соцмережах.

Водночас студенти Української академії лідерства у центрі Львова створили карту України, яка покаже усю різноманітність вишиванок, що об’єднують українців. Приєднатися до акції могли не лише студенти УАЛ, а й всі охочі.

«Ми вирізали та розмалювали всі області України. Таким чином ми хочемо показати, наскільки різною є Україна. Український народ та орнаменти — унікальні. В нас є біла конструкція на якій ми і об’єднаємо паперові регіони в одну карту», — розповідає в коментарі Tvoemisto.tv студентка львівського осередку Української академії лідерства (УАЛ) Марина Перцович.

Також у вишиванку одягнули найбільшого львівського лева, якого встановили до річниці ЗУНР на перехресті вулиць Бенедиктовича та Городоцької.

ГУ Нацполіції Львівщини

АТ «Львівгаз»

Фото Світлани Жаб'юк, Катерини Гаценко, Христини Процак

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!