У Львові та області проведуть екскурсії, щоб частину коштів передати на ЗСУ

1434 0
Людям пропонують відновити психоемоційний стан та запрошують на пізнавальні екскурсії.
Фото: mtourism.com.ua

Фото: mtourism.com.ua

У Львові запрошують всіх бажаючих долучитися до екскурсій. Важливо, що організатори дозвілля таким чином збирають кошти для потреб Збройних Сил України, повідомляє ЛОДА.

«Війна триває, ми допомагаємо в тилу – займаємось організацією харчування для вимушених переселенців. Окрім їжі, пропонуємо людям відновити психоемоційний стан, тож запрошуємо на пізнавальні екскурсії, які допоможуть краще ознайомитись з історію та культурою нашого краю, регіональними звичаями і традиціями», – каже керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Читайте також: Переселенцям у Львові пропонують низку безкоштовних екскурсій. Розклад

Зокрема, сьогодні, 2 квітня, відбудеться прогулянка «Дивовижний Львів за 1 гривню», під час якої запланована дефіляда історичною частиною міста Лева, оглядова екскурсія древніми середньовічними вуличками та австрійськими проспектами, старими кварталами. Також на відвідувачів від туроператора «Відвідай» чекає знайомство з архітектурними та скульптурними об’єктами, історії та легенди про життя містян. Вартість – ваші добровільні пожертви, які будуть використані на потреби захисників.

Недільна екскурсія «10 Чудотворних ікон Львова з Любомиром Воробієм» вартуватиме 99 грн. Початок о 13:00 год. Для запису телефонуйте +38 (067) 50 88 667.

З оновленим туром Середньовічним Львовом повертається Free Walkative Tours Lviv. Запрошують як львів’ян-експертів, так і тих, хто нічого не знає про Львів і дуже хоче пізнати місто. Маршрут: площа Ринок – «Копальня кави» – «Майстерня шоколаду» – єврейський квартал – синагога «Золота Роза» – Арсенал – русинський квартал – пам’ятник Федорову – Аптека-музей – вірменський квартал – костел єзуїтів – польський квартал – площа Ринок. Екскурсії відбуватимуться кожної середи, суботи та неділі, починаючи з квітня. Початок об 11:00 год. біля Нептуна на площі Ринок. Тривалість – 1,5 години.

Скільки коштуватиме така екскурсія, вирішують самі люди. Частину коштів спрямують на волонтерство та підтримку наших Героїв.

Читайте також: У Львові турецькі кухарі готують для вимушено переміщених українців у мобільній кухні

Організатори зазначають, що тури створені для невеликих груп туристів із дотриманням правил поведінки під час воєнного стану. У разі повітряної тривоги, підуть у найкрасивіші підземелля Львова, які слугуватимуть укриттям.

На екскурсію просять реєструватись та мати із собою документ, що посвідчує особу.

Львівський муніципальний мистецький центр на Стефаника, 11 теж відновив виставкову діяльність. Чекає відвідувачів щодня з 10:00 до 22:00 год. Разом з простором для спільної роботи переселенців та львів’ян творчих та соціальних сфер «Співпраця» тут є експозиційний проєкт для художників і художниць з України «Укриття», який  покликаний показати реакційне мистецтво, що виникло у час нападу росії на Україну. Контактний номер: 063 110 4899.

Асоціація галеристів Львова ініціювала серію безплатних подій для гостей міста «Львів зустрічає». Програма включає легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, які проводитимуть засновники та працівники місцевих культурних інституцій.

Сьогодні, 2 квітня, о 13:00 год запланована екскурсія виставкою 35-ти вимушено переселених художників «Коли говорять гармати, музи НЕ мовчать», куратор Галина Отчич.Зустріч – Арт галерея мадам Пальмгрен, вул. Федорова І. 8. Тривалість – до години.

О 15:00 год. передбачена прогулянка парком культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького з Павлом Гудімовим та Олександрою Сладковою. Зустріч – центральний вхід з вулиці Вітовського (біля аркади). Тривалість – 2 години.

У неділю, 3 квітня, о 14:00 год. буде прогулянка парком Погулянка з Павлом Гудімовим та Олександрою Сладковою. Зустріч – зупинка Погулянка (кінцева 1 трамваю). Тривалість – 2 години. О 16:00 год. запрошує на мультимедійну екскурсію команда Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа». Зустріч – вул. Насипна,11. Тривалість – 1 година. Контактний номер телефону +380 (96) 396 52 11.

За 30 хвилин їзди від Львова у с. Стрілки розташований Перший публічний парк сучасної скульптури PARK3020. У теперішній час тут приймають відвідувачів на вихідні. Час екскурсій (субота та неділя): 11:00-12:30, 13:00-14:30, 15:00-16:30. 50% від вартості квитка передають на підтримку ЗСУ. Деталі: +380 (67) 354 07 71.

За деталями проведення безкоштовних екскурсій по місту Золочеву та мандрівок по території національного природного парку «Північне Поділля» звертайтесь за телефоном 0969197073.

Більше про туристичні локації, які пропонують переселенцям на Львівщині читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!