У Львові тимчасово заборонили обрізку дерев

3537 0
У місті мають напрацювати єдині правила щодо обрізки та затвердити їх на виконкомі.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

У Львові заборонили будь-яку обрізку дерев до затвердження єдиних правил, погоджених із активістами, що раніше зареєстрували петицію про «варварську» обрізку дерев. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Різати не можна пересадити. Хто у Львові може зрізати дерева

«Потрібно напрацювати дорожню карту з точки зору реформування структури міської ради та комунальних підприємств, покарати винних за ті випадки варварської обрізки, які маємо, та підготувати звернення до ректора Лісотехнічного університету й Міністерства освіти. Також керівникам ЖЕКів потрібно презентувати та пояснити – як можна і як не можна. Наразі ж ми маємо заборонити будь-яку обрізку дерев, доки не напрацюємо та не затвердимо рішенням виконкому чіткі правила, які стосуються Львова», – сказав під час зустрічі з активістами та керівниками районних адміністрацій міський голова Львова Андрій Садовий.

Одна з ініціаторок петиції керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, фахова та грамотна обрізка – практично невидима, адже в такому разі обрізається не більше 25% маси крони.

Згодом у міськраді мають створити робочу групу, залучивши активістів та міжнародних організацій, яка б напрацювала єдині правила. Міський голова також запропонував створити у міськраді посаду ландшафтного архітектора, а щодо всіх випадків неякісної обрізки дерев провести розслідування. Для керівників ЛКП мають провести презентацію з рекомендаціями щодо обрізки.

Читайте також: Чого немає у комплексній стратегії озеленення Львова

Нагадаємо, громадські активісти зареєстрували петицію проти «варварської» обрізки дерев, яка менш ніж за добу набрала необхідні 500 підписів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!