У Львові у тестовому режимі запровадили електронні медичні картки

4036 1
Також офіційно впроваджені електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», проте з отриманням препаратів наразі можуть виникати проблеми.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

З 1 травня в Україні в обов’язковому порядку впроваджують електронну картку пацієнта. Як розповів під час брифінгу керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, у Львові не лише впроваджують сегмент, передбачений НСЗУ, а й поступово переведуть поліклініки міста на ведення електронних карт у повному варіанті.

«У п'яти установах запровадили розширену електронну амбулаторну карту – оту грубу книжку, де все записано за ваше життя. Ще у 2013 році ми запровадили електронну історію хвороби в міській дитячій лікарні. І це дуже зручно – не можна змінити дані, переписати, виправити», – каже Володимир Зуб.

Читайте також: Влітку аналізи на рак стануть безкоштовними

Також з 1 квітня в Україні лікарі виписують електронні рецепти за програмою «Доступні ліки».

«Усі наші установи вчасно включились у проект. Минулого тижня виписано 5 тис. електронних рецептів у Львові, на кінець тижня ліки видано за тисячею з них», – розповідає Володимир Зуб.

За його словами, є проблема в тому, що аптеки переважно приватні, тож вплинути на них місто не може, а провізори ще вчаться, хтось з підприємців не встиг підписати угоду з НСЗУ тощо.

Володимир Зуб додав, що станом на сьогодні декларації з лікарями у Львові підписали понад 600 тис. людей, що становить майже 80% від зареєстрованих мешканців міста. Решту просять не баритись, адже вже зараз через відсутність декларації вони не можуть отримати електронний рецепт.

Щодо ще одного електронного сервісу в медицині Львова – запису до лікаря онлайн, – головний медик Львова каже, що ним користуються 20% мешканців міста.

«Ми пов’язуємо це з тим, що більшість людей, які звертаються в поліклініку – це люди старшого віку, які не вміють користуватись комп’ютером», – каже він.

Нагадаємо, у червні українці зможуть пройти низку медичних обстежень безкоштовно.


Читайте також:
8 Квітня, 2019 16:24
666 ... перетворити життя людей в суцільну "цифру" ... невже це отаке майбутнє людства ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!