Скандальну забудову на вулиці Шевченка узаконять

9877 0
Декілька квартир дадуть львівським черговикам.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

ДАБІ Львова та ТзОВ «Каньйон» укладуть мирову угоду про узаконення самочинної забудови ЖК «Галіція» на вулиці Шевченка, 307а. За відповідну ухвалу проголосували депутати ЛМР сьогодні, 11 березня.

Читайте також: У Львові вперше знесуть незаконну 7-поверхівку

За словами керівниці юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, таким чином мають вирішити питання з мешканцями, які придбали квартири за низькими цінами у трьох секціях майбутнього ЖК.

За угодою, ТзОВ «Каньйон» зобов’язується не проводити жодних будівельних робіт до моменту видачі ДАБІ відповідних дозволів. Крім цього, впродовж чотирьох місяців забудовник має усунути порушення містобудівного законодавства, зокрема розробити проектну документацію, пройти експертизу та подати заяву до Дерархбудконтролю на початок робіт.

Водночас забудовник має сплатити відповідні штрафи за самобуд та передати у комунальну власність однокімнатну квартиру на першому поверсі площею 51,5 кв. м та двокімнатну квартиру площею 68,6 кв м. Згодом, після добудови ще трьох секцій, місто має отримати нерухомість ще площею 960 кв. м. Отримані квартири міська рада планує передати черговикам.

Читайте також: У Львові створили онлайн-мапу з інформацією про житлові забудови. Де подивитися

Нагадаємо, у 2016 році ДАБІ винесла припис про знесення самочинних будівель на Шевченка, 307а через те, що забудовник не допустив інспекторів для перевірки будівництва, а вимогу зупинити будь-які роботи проігнорував, оскільки там погоджували будівництво готелю, а замість нього почали зводити ЖК. У травні торік міська рада змінила цільове призначення земельної ділянки та дозволила будувати на Шевченка, 307а багатоповерхове житло. 

Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею компанії-забудовника є Наталія Щадило, яка є співвласницею Краківського ринку та низки будівельних компаній. Керівницею компанії зареєстрована Тетяна Ушакова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!