У Львові вчитимуть виготовляти еко-сумки на заміну поліетиленовим пакетам

3621 0
20, 27 вересня та 4 жовтня у Львові в приміщенні географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться трьохетапний майстер-клас з пошиття еко-сумок.

Організатором заходу є студентка цього ж вишу Надія Шепіда. Дівчина має на меті посприяти зменшенню використання поліетиленових пакетів та показати на практиці як можна переробляти матеріали (непотрібний одяг та будь-як інші речі), не спотворюючи при цьому їх вигляд, а навпаки.

«Впевнена, що в кожного знайдуться в гардеробі речі, які лежать без діла дуже довго. І, безперечно, у вас, вашої мами, бабусі чи тітки є швейна машинка, яка також не надто часто використовується. Завдяки цьому проекту ви можете абсолютно безкоштовно пройти майстер-клас та пошити для себе таку сумку, яка вам до смаку за мінімум витрат», – розповідає організаторка.

На першому етапі – 20 вересня відбудеться міні-лекція про екозабруднення поліетиленом, слухачі якої зможуть зробити перші крої. Другий етап – 27 вересня – учасники готуватимуть матеріал для вдосконалення сумок, а на третьому етапі – 4 жовтня – прикрашатимуть вироби.

Надія Шепіда каже ініціювала цей проект у Львові, бо хоче змінити думку про використання «поліетиленових монстрів» хоча б у частини людей: «Наше місто дуже велике і проблема надмірного використання поліетиленових пакетів була актуальною завжди. Люди рідко замислюються про те, що буде далі із пакетом, який вони викидають. А таке сміття буде продовжувати своє життя ще як мінімум 200 років. Весь цей час пакети розкладатимуться, виділяючи шкідливі, токсичні речовини. Звісно, повністю відмовитися від «поліетилену» неможливо, але зменшити їх використання хоча б у вигляді пакетів – цілком під силу».

Усі майстер-класи безкоштовні, однак кількість учасників обмежена. Для того, аби потрапити на уроки сконтактуйтеся із організатором (0961956067, 0505025904, [email protected]). Вчити азам крою і шиття буде спеціально запрошена майстриня.

Втілити в життя такий проект вдалося в межах «Майстерні громадської активності» – це програма неформальної громадської освіти молоді, яка сприяє її соціальним та культурним ініціативам в Україні, Польщі та Білорусі.

Підготувала Ірина Лесів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!