У Львові відбудеться акція на підтримку засудженого активіста Стерненка

2866 0
Екслідера «Правого сектору» Сергія Стерненка засудили сьогодні до 7 років та трьох місяців позбавлення волі.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

У Львові сьогодні, 23 лютого, на площі Ринок о 19.00 год відбудеться акція протесту проти рішення суду про ув'язнення громадського активіста Сергія Стерненка. Про це йдеться в анонсі події.

Сьогодні Приморський районний суд Одеси засудив активіста, екслідера одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка до 7 років та трьох місяців позбавлення волі із конфіскацією половини майна. Його обвинувачують у викрадені колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році. Сам Стерненко вважає справу проти себе політично вмотивованою.

Як писала Українська правда, навесні 2015 року на Одещині викрали і катували Щербича – новообраного депутата Комінтернівської райради. За словами потерпілого, йому зателефонував Стерненко і запропонував зустрітись, щоб обговорити питання його роботи.

Приїхавши на місце, депутат побачив кілька автівок і людей, із двома з яких, Стерненком і Демчуком, за його словами, був знайомий особисто. Депутат сів в одну з автівок, потім намагався втекти, однак його силою відвезли в підвал, де катували. Від чоловіка, зокрема, вимагали відмовитись від депутатства. Щербичу також погрожували фізичною розправою.

Коли жертву відпустили, він звернувся до правоохоронців. За твердженням обвинувачення, Щербич сам вказав на своїх викрадачів – Стерненка і Демчука.

Однак спершу правоохоронці публічно не повідомляли ані про конкретних осіб, причетних до злочину, ані про їхні примітні особливості. Лише за п’ять місяців Стерненку та Демчуку вручили підозри. 

Їх затримали й арештували, однак пізніше випустили з-під варти. Справу передали в суд для розгляду по суті ще в 2016 році. Потерпілий переважно не з’являвся в суд.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!