У Львові відбудеться презентація платформи «Політична пам'ять». Де подивитись

1511 0
«Політична пам'ять» – це зібрані в одному місці дані ЦВК, ВРУ, місцевих рад, партійних сайтів, НАЗК, агітаційні архіви Історичної правди, медійні архіви. Сьогодні у Львові відбудеться презентація цієї платформи.

Політична пам’ять – це онлайн-інфраструктура з фактами про партії та політиків, які хоч раз балотувались до Верховної Ради, обласних та місцевих рад України з перших виборів незалежної України. Наразі це – понад 90 тисяч політиків, 290 політичних партій і 78 виборчих блоків.

Політична пам’ять – це результат 6-річного «фільтрування» українських політиків Громадським рухом ЧЕСНО протягом 5 виборчих кампаній (парламентських, президентських та місцевих) за критеріями доброчесності. Це відсортовані дані з понад 500 аналітичних оглядів ЧЕСНО за тисячами політиків з переходами по партіям, фігуруванням в антикорупційних розслідуваннях, кнопкодавством, прогулами сесій, е-деклараціям, програмами та агітацією, фінансовими звітами, звітами за діяльність.

Навіщо?

· Щоб відсіяти недоброчесних кандидатів до Верховної та місцевих рад України

· Щоб стимулювати партії формувати якісні команди

· Щоб змінювати політичну поведінку та політичну культуру

Як?

Через зміну критеріїв електорального вибору з політичної агітації та реклами на критерії доброчесності в профілях політиків та партій на ресурсі chesno.org.

Учасники презентації:
 
Юрій Опока, публіцист, викладач Школи журналістики УКУ,
Наталія Зайцева-Чіпак, директор Українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ»,
Олександр Неберикут, аналітик Громадянська мережа ОПОРА,
Анатолій Романюк, політолог, завідувач кафедри політогії ЛНУ ім. Івана Франка,
Зоряна Тивін, журналістка, завідувач відділу міжнародного співробітництва Львівської філії ПАТ
НСТУ, ведуча політичних програм,
Ірина Марушкіна, головний редактор інтернет-видання «Варіанти».
 
Реєстрація – за посиланням.
 
Всі охочі зможуть подивитись презентацію онлайн за посиланням а також на Facebook-сторінці Твого міста. Початок – о 18:30.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!