У Львові відбудеться тренінг з написання статей про архітекторок у Вікіпедії

2924 0
13 травня У Львові відбудеться вишкіл із написання біографічних статей для Вікіпедії про жінок у царинах архітектури та дизайну.

Під час тренінгу учасникам розкажуть про застосування феміністської оптики до опису життя та творчого шляху жінки, роботу з джерелами, правила цитування, особливості написання і редагування якісних статей на Вікіпедії, а також про гендерно чутливу мову і вживання фемінітивів.

Читайте також: Феміністки Львова: хто вони і за що борються

Місце проведення: Центр міської історії, вул. акад. Богомольця, буд. 6. Початок о 18:00 год.

Участь вільна для всіх охочих, але бажана попередня реєстрація.

Читайте також: Жінка – не кінь: 8 думок про свято 8 березня

«WikiD Ukraine: Жінки. Вікіпедія. Архітектура» – це адвокаційна кампанія, яка має на меті збільшення кількості статей у Вікіпедії про жінок в архітектурі та архітектурному середовищі, а також розвиток вікіпедійної спільноти. Проект включає в себе семінари та вишколи з написання і редагування статей у Вікіпедії, які пройдуть у Києві, Харкові та Львові. Проект організовують Urban Forms Center та Вікімедіа Україна, у партнерстві з громадською ініціативою "Феміністична майстерня" (Львів, Україна).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!