У Львові відкрили виставки вишиванок

3925 0
Експозиція триватиме до 26 травня.
Фото: ОВА

Фото: ОВА

У Пороховій вежі відкрили дві виставки вишиванок. Зокрема, «Вишивана Україна» – про регіональні особливості автентичної вишивки. У ній є вишиванки всіх регіонів України разом з АР Крим. А також «Скриня» – переосмислення особистого спадку та традиційної спадщини українців. Вона налічує 12 старовинних взірців сорочок-буденок, адаптованих до сорочок сучасного крою та повсякденного носіння. 

Подію приурочили до Дня вишиванки, яку відзначатимуть 16 травня.

Експозиція триватиме до 26 травня. Вхід вільний.

Нагадаємо, раніше у Львові зібрали декілька тисяч автентичних вишитих сорочок, прикрас та аксесуарів. Їх колекціонувала етнографиня Роксоляна Шимчук і представила в музеї на вулиці Коперника, 17. 

Фото: Львівська ОВА

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!