У Львові відкрили унікальну нанотехнологічну лабораторію

4885 0
Приватна лабораторія першою в Україні буде реалізовувати наукові напрямки в бізнесі.
Фото: Оля Коваль

Фото: Оля Коваль

У Львові відкрили нанотехнологічну лабораторію Novinano, яка працюватиме з лазерним комплексом, що може змінювати оптичні, фізико-механічні, хімічні та інші властивості будь-яких матеріалів – від металів до пластику чи скла. Про це сьогодні під час презентації повідомив співзасновник та завідувач лабораторії Ярослав Гніліцький.

Читайте також: Як починалося IT у Львові. Історичні фото

«Реалізувати подібну технологію в Україні було моєю мрією. За підтримки Ярослава Любінця, голови Ради директорів компанії SoftServe, Кріса Бейкера, СЕО компанії SoftServe та ще кількох іноземних інвесторів вдалося втілити мрію в життя і створити стартап під назвою Novinano», – каже він.

У лабораторії вже є обладнання, за допомогою якого можна робити поверхні супергідрофільними (такі, що притягують воду) або супергідрофобними (повністю відштовхують воду), змінювати властивості сонячних панелей, медичних імплантів, робити кольоризацію матеріалів тощо.

Читайте також: Історія успіху SoftServe. Як компанія зі Львова підкорює світ

Додамо, що нині представники лабораторії співпрацюють із компанією Apple, розробляють їм кольоровий логотип звичного яблука. Окрім цього, ведуть переговори ще з 500 фірмами з різних країн світу, низкою провідних університетів та наукових груп.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!