У Львові відкрили офіс підтримки родин воїнів

1301 0
Звертатися про допомогу сюди можуть військові, резервісти, ветерани російсько-української війни та члени їхніх родин.
фото: юрій холод/фейсбук

фото: юрій холод/фейсбук

У Львові офіційно презентували офіс підтримки родин воїнів. Завітати по юридичну, психологічну чи соціальну допомогу військові з області та міста, а також члени їхніх родин, можуть за адресою: вул. Коперника, 17 (Палац Мистецтв) у приміщенні, де розташований із початку повномасштабного вторгнення обласний гуманітарний штаб. Про це повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

Очолила офіс дружина добровольця бригади територіальної оборони Анна Козюта. Як уточнили у пресслужбі Львівської ОВА, Офіс підтримки родин військовослужбовців надає таку допомогу:

  • первинне консультування військовослужбовців та їхніх близьких родичів, ідентифікація проблеми, підготовка алгоритму (плану дій) із вирішення проблеми;
  • формування пакету документів, комунікація із відповідальними органами, передання документів для прийняття рішення;
  • психологічний супровід та детальне роз’яснення з питань проходження військової служби та участі у зоні бойових дій;
  • допомога близьким та родинам військовослужбовців з питань отримання соціальних виплат, пошуку у реєстрах зниклих та полонених (в т.ч. набуття статусу особи, яка зникла безвісті за особливих обставин);
  • безкоштовний адвокатський супровід (pro bono) з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців (встановлення фактів, що мають юридичне значення; соціальних гарантій тощо).

 

Читайте також: Львів'ян просять допомогти українським військовим. Перелік потреб

Додамо, що звертатися про допомогу сюди можуть військові, резервісти, ветерани російсько-української війни та члени їхніх родин. Офіс працюватиме щодня з 10:00 по 18:00. Окрім цього, діє телефон гарячої лінії за номером: 068 260 68 15.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!