У Львові відкрили підпільний бар для «своїх»: як потрапити?

36502 0
У Львові відкрили підпільний бар «для своїх». Потрапити до нього важко, але можливо. Tvoemisto.tv поспілкувалося з власником закладу та навіть побували всередині.

Довідка

На початку червня у Львові відкрили Libraria speak easy bar. Заклад – доволі загадковий, враховуючи, що його розташування не розголошував навіть сам власник. Натомість у соцмережах з’являлися фотографії з підказками, як туди можна потрапити. Як розповів Tvoemisto.tv ресторатор та власник закладу Вардкес Арзуманян, такий бар є повністю новим форматом для Львова.

«Формат speakeasy bar, тобто формат таємних американських барів,  у Львові просто не існує. Ми є першими. Історія Speakeasy виникла в часи «сухого закону» у США (1920-30-ті рр., - ред.). Тоді з’явилась велика кількість підпільних закладів, де збирались тільки «свої». Відвідувачі знали один одного й саме тому в такому барі могли випити смачного алкоголю», - розповідає Вардкес Арзуманян.

Особливості

Окрім своєї таємничості, заклад має ще декілька особливостей. Одна з них – коктейльна карта, у розробці якої брав участь заклад, що увійшов у топ-10 кращих барів світу, у ньому, зокрема, бармени «Libraria» проходили навчання.

Головне гасло Libraria speak easy bar: «Ніколи ні в чому не відмовляти. Немає коктейлю, який ми не можемо приготувати».

«Ми намагались створити три причини, чому людина повинна до нас прийти: джаз, напої (а це більше 200 коктейлів, які готують бармени, та власноруч розроблена коктейльна карта, яка нараховує 30 напоїв), їжа (на кухні працює шеф-кухар з Італії)», - розповідає ресторатор.

Варто зазначити, що коктейльне меню складає 38 сторінок й містить дійсно широкий спектр напоїв

Аудиторія, на яку розраховує бар, - це ті, хто цінує барну атмосферу і джаз.

Джаз

Запитую: «У вашому закладі гратиме тільки джаз?». «У нас точно не гратиме Кіркоров», - відповідає ресторатор і продовжує:  «Щотижня у Libraria ми організовуємо джазові концерти. Вони відбуваються три рази на сім днів. Цієї п’ятниці (24 червня, - ред), відбудеться один з таких джейм-сейшинів».

У той ж час «Libraria» є партнером Alfa Jazz Fest, відповідно, у рамках фестивалю у закладі проходитимуть джейм-сейшини, а також це буде один із майданчиків для репетицій та майстер-класів.

Ціни

Середня ціна у закладі складає від 70 до 150 гривень за напій. «Ми намагаємося не вириватися із загальних львівських цін. Але водночас стараємося все-таки творити свою продукцію більш якісно», - пояснив ресторатор.

Час роботи

Поки що заклад відкритий з 14:00 год по 02:00 год.  Проте, з 1 липня, «Libraria» відкриватиметься пізніше.

Як потрапити?

Libraria speak easy bar розташований між вуличками Лесі України та Вірменської. Для того, щоб у нього потрапити необхідно пройти через подвір’я Вірменської церкви. Зупинитись варто біля зображення Сергія Параджанова з надписом «Книги забутих предків».

Далі варто звернути у провулок ліворуч (якщо зі сторони Л. Українки), або праворуч (якщо зі сторони вул. Вірменської). Заходимо одразу в перші двері та піднімаємося на другий поверх. Там можна побачити двері, оббиті шкірою. Відкриваємо їх - і ми у барі!

Як стверджують офіціанти, жодних паролів знати не потрібно. 

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!