У Львові відкрили Центр пробації для неповнолітніх

2377 0
Сьогодні, 1 червня, відбулося офіційне відкриття Центру пробації для неповнолітніх. Розпочав ж він свою роботу 20 квітня 2016 року. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Центр пробації діє за фінансової підтримки Уряду Канади в рамках проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх».

В діяльності Центру передбачено:

•        проведення реабілітаційної роботи з неповнолітніми щодо скоєння ними повторного правопорушення;

•        забезпечення соціального супроводу сімей, в яких проживають неповнолітні особи, засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі або звільнені від відбування покарання з випробуванням;

•        розробка та впровадження програм і навчальних тренінгів, направлених на задоволення потреб неповнолітніх осіб.

Центр покликаний допомогти кожній неповнолітній особі, яка перебуває на обліку в КВІ, виявити її індивідуальні характеристики, особливості, погляди та переконання. Саме такий підхід допоможе підлітку повернутись до повноцінного суспільного життя, сприятиме зміцненню  родинних зв'язків та процесу ресоціалізації.

На даний час програмою Центру охоплено 8 неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом.

Аналогічні центри також працюють у Маріуполі, Мелітополі, а планують відкрити ще у Івано-Франківську та Одесі.

Центр знаходиться за адресою: вул. Личаківська, 47.

 

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!