У Львові відкрили масштабну виставку про ангелів. Фото

12594 0
Виставка триватиме до 22 вересня.
Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

У двох музеях Львова впродовж трьох місяців можна буде переглянути виставку «Ангели», що нараховує понад 400 експонатів. Про це під час пресконференції розповів куратор виставки Павло Гудімов.

Читайте також: Чим дивуватиме свято музики 2019 

«Усі зусилля, що ми вкладали у цей проект протягом трьох років, направлені на те, щоби перепрошити музейну систему і систему культури з позиції недотехнологічної до високопрофесійної. Це – амбіційний проект: 40 інституцій в Україні долучилися до того, щоби виставка відбулася», – каже він.

За словами Павла Гудімова, 30 музеїв надали свої експонати, а 5 колекціонерів дали важливі роботи з приватних колекцій. Окрім цього, спеціально для проекту закупили ще близько сотні експонатів з-за кордону.

Читайте також: Львів‘ян запрошують на концерт Павла Гуньки у межах Ukrainian Art Song Project

Виставку можна відвідати до 22 вересня одразу на двох локаціях – у музеї Пінзеля, що на пл. Митній, 2, та у Палаці Лозинського у Львівській галереї мистецтв на вул. Стефаника, 3. Виставка налічує понад 400 експонатів. Серед них твори найвідоміших художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Кульчицької, Новаківського до Шагала, Кабакова, Равського, Костирка та Сільваші. До експозиції ввійшли предмети археології, скульптури й живопису, артефакти масової культури.

 

Найбільшу фінансову підтримку проект отримав від Українського культурного фонду – майже 2 млн грн. Також до реалізації виставки долучились меценати і арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея».

«Це має бути знаковою подією для всієї України. Хочу, щоби туристи зі всіх куточків країни та світу приїздили до Львова саме з метою побачити виставку «Ангели». І, звичайно, маю надію, що вона буде подорожувати іншими країнами та стане відомою не лише на рівні нашої держави», – каже виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Додамо, що адаптація виставки – двомовна, українська і англійська. Її розробили в партнерстві «Я Галерея» та Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького.

Виставка працюватиме з вівторка по п'ятницю, з 11:00 по 17:00, на вихідних – 10:00-17:00. Вихідний день – понеділок. Вартість квитків: у Палаці Лозинського для дорослих – 90 грн, для студентів – 30 грн, для дітей та пенсіонерів – 15 грн, а у музеї Пінзеля для дорослих – 50 грн, для діток – 15 грн.  

Читайте також: Концерт Океану Ельзи зібрав понад 10 тисяч глядачів у центрі Львова. Відео

Нагадаємо, виставкову частину розділять на 5 тематичних блоків. Перший блок – «Крилаті» – розповість про витоки ангелів серед численних крилатих істот міфології. Розділ «Сюжети» – про релігійні сюжети за їхньої участі. Блок «Архангели і ієрархії» – це погляд на чини небесної спільноти за участі української мисткині Альбіни Ялози. Розділ «Культура» присвячений історії образу ангела у мистецькій традиції. Остання частина «Ангели та люди» демонструватиме, як людство вплітало ангелів у своє повсякдення, як послуговувалось змістом цього образу.

Ольга Коваль

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!