У Львові відкриють перший в Україні безконтактний банкомат

4068 0
Спеціально до Alfa Jazz Fest 2016 UniCredit Bank разом з MasterCard, Євронет Україна та Альфа-Банк Україна представлять у Львові перший в Україні безконтактний банкомат, який дозволить знімати готівку за допомогою технології безконтактної оплати MasterCard. У тестовому режимі банкомат доступний для відвідувачів уже з 22 червня.

Офіційна презентація проекту відбудеться у неділю, 26 червня, у відділенні UniCredit Bank на пл. Міцкевича, 10, де і розташовуватиметься банкомат.

Як розповів Tvoemisto.tv Олександр Шевченко, начальник управління зовнішніх комунікацій UniCredit Bank, такий банкомат обслуговуватиме як контактні так і безконтактні картки.

Безконтактні картки - це високотехнологічні карти із інноваційною технологією безконтактних платежів PayPass від MasterCard. Вони дозволяють миттєво оплачувати покупки, лише приклавши платіжну карту до дисплея безконтактного зчитувального пристрою на касі або платіжному терміналі. Достатньо піднести картку до POS-терміналу для прийому карт і торкнутися верхньої панелі з характерним значком. Одразу на екрані появиться значок для введення паролю. 

«Безконтактний банкомат відрізняється тим, що використовуючи його, не потрібно вставляти карточку у банкомат. Грубо кажучи, можна провести гаманцем у якому знаходиться карточка і банкомат одразу відреагує на дію. Це у свою чергу пришвидшує операцію, також людина не забуває забрати платіжну карточку з банкомату, що часто буває. Такий спосіб зняття грошей, зокрема, до мінімуму зменшує можливість шахрайства», - розповідає Олександр Шевченко.

Поки що банкомат працюватиме у тестовому режимі.

Першу в світі мережу безконтактних банкоматів запустив у Барселоні іспанський банк La Caixa 5 років тому, що дозволило поставити рекорд у швидкості зняття готівки. Сьогодні технологія нового покоління нарешті прийшла до України. Жителі та гості Львова зможуть знімати готівку безконтактно, що значно зручніше, швидше та безпечніше.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!