У Львові відновлять фонтан «Водолій»

2806 0
Проект фонтану передали організації, яка його розробляла, для детального аналізу і внесення корекцій.
фото: lvivnews.com.ua

фото: lvivnews.com.ua

Проект з реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника передано для аналізу та внесення корекцій розробнику проекту Українському регіональному спеціалізованому науково-реставраційному інституту «Укрзахідпроектреставрація». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові відреставрують криницю з левами

«Проект реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника був розроблений ще у 2007 році. За цей час відбулося багато змін, як у цінах на матеріали так, можливо, і з’явилися нові, сучасніші підходи до виконання цих робіт. Тому ми передали його проектній організації, яка його розробляла - «Укрзахідпроектреставрація», для детального аналізу і внесення корекцій. Однак, проаналізувавши проект та детально обстеживши фонтан, побачили, що потрібно ще внести додаткові роботи, яких не передбачено в проекті. Мова йде зокрема про ремонт підпірних стінок. Попередньо вартість робіт може становити приблизно 600 тис. грн», - розповів Андрій Зозуля, заступник голови Галицької районної адміністрації.

Довідка. Фонтан «Водолій», що розташований навпроти пам’ятника Маркіянові Шашкевичу, датують 1970-ми роками. Його авторкою є покійна відома львівська художниця Теодозія Бриж. Він виконаний у формі струмочка, що витікає з глечика, який тримає в руках міфічний Водолій.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!