У Львові відреставрують один із відомих радянських готелів

14485 0
Йдеться не лише про підвальні приміщення, а про масштабнішу реконструкцію готелю – зокрема й фасаду.
Фото: Готель Дністер

Фото: Готель Дністер

Готель «Дністер», що поблизу парку імені Івана Франка, реконструюватимуть. Для цього оголосять всеукраїнський конкурс, до якого також залучать міжнародних архітекторів.

Читайте також: У Львові хочуть реконструювати готель «Турист». Візуалізація

Сьогодні, 21 травня, виконком Львова погодив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію підвальних нежитлових приміщень з влаштуванням додаткових евакуаційних сходових кліток готелю «Дністер», що на вул. Я. Матейка, 6 у Львові. Документи погодили для ПрАТ Туристично-готельний комплекс «Дністер».

У коментарі Тvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що йдеться не лише про підвальні приміщення, а про масштабнішу реконструкцію готелю, зокрема й фасаду.

«Містобудівні умови і обмеження беруться для того, щоби у майбутньому розробляти проєктну документацію. Вона буде розроблена на основі конкурсу. Буде всеукраїнський конкурс за участю міжнародних архітекторів. Напрацьовуватимуть варіанти трансформації, реновації готелю, щоби актуалізувати вигляд головного фасаду», – каже Антон Коломєйцев.

У лютому цього року «Дністер» звернувся у мерію, аби провести реконструкцію підвальних приміщень із влаштуванням додаткового евакуаційного сходового майданчика. Втім тоді розгляд рішення перенесли. Нині, каже Антон Коломєйцев, власники вирішили підійти до реконструкції більш глобально.

«Є плани оновити фасад і привести в порядок підземну територію. Там є питання з евакуацією, з облаштуванням додаткових входів. Функції цього приміщення будуть винесені на конкурс, також вирішуватимуть, як задіяти рампу. Це не пересічний об’єкт, він був запроєктований передовими радянськими архітекторами», – зазначив він.

Читайте також: Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста, на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності.

Згідно з даними Youcontrol, готель «Дністер» є приватним акціонерним товариством із кількома власниками, а його керівником вказаний Андрій Балагура.

У серпні 2020 року Антимонопольний комітет дав дозвіл, аби туристично-готельний комплекс придбала кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим, який голосував за анексію Криму і перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. 

Вікторія Савіцька

Візуалізація ПрАТ Туристично-готельний комплекс «Дністер»

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!