У Львові відтермінували роботу поліклінік

6161 0
Питання розширення переліку послуг в поліклініках розглядатимуть на наступному засіданні штабу.
фото: Богдан Ємець

фото: Богдан Ємець

Цього тижня у Львові планували розширити спектр надання допомоги в поліклінічних відділеннях. Йшлося про консультативну допомогу, планові фізіотерапевтичні процедури та лабораторні дослідження. Однак, як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, вчора, 12 травня, під час засідання міського штабу з протидії коронавірусу це питання розглядали і, враховуючи тенденцію до зростання кількості інфікованих, вирішили продовжити обмеження планових заходів у поліклініках.

«Зараз у поліклініках надають допомогу при гострих захворюваннях, коли потрібна невідкладна допомога, або ж при загостренні хронічних проблем. Працюють, перш за все, сімейні лікарі, які орієнтовані на коронавірусну інфекцію, на виявлення пневмонії, підозр, аби надалі лікувати амбулаторно чи скеровувати пацієнтів в стаціонар. Також сімейні лікарі працюють із контактними особами. Вузькі спеціалісти ж консультують за скеруванням сімейного лікаря, де треба надати допомогу», – каже він.

Читайте також: Для пацієнта змінюється все. Мар'яна Возниця про другий етап медреформи

Також, за словами Володимира Зуба, є обмеження у планових, профілактичних оглядах, вагітним проводять супровід дистанційно, у разі необхідності вони приходять в жіночу консультацію.

«Ми максимально обмежуємо перебування дітей в поліклініках без нагальних потреб, обмежуємо фізіотерапевтичні процедури для планових пацієнтів, щоби не стикалися хворі і ті, хто може мати підозру на коронавірус», – додає він.

Питання розширення переліку послуг в поліклініках розглядатимуть на наступному засіданні штабу, однак знову ж таки враховуючи дані про кількість хворих на коронавірусну інфекцію. 

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!