У Львові відзначають День святого Юрія – покровителя міста

3007 0
Сьогодні храмове свято у архикатедральному соборі святого Юра УГКЦ.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

Християни східного обряду 6 травня відзначають День святого Юрія. Для львів'ян це особливий святий, адже він є покровителем Львова.

Святий Юрій (Юрій-Змієборець) – святий, мученик і воїн, який жив на рубежі ІІІ-IV століття. Походив із християнської сім’ї. Після смерті матері отримав багатий спадок, який роздав бідним. У період переслідування християн імператором Юрій не зрікся своєї віри, за що помер мученицькою смертю.

Читайте також: День святого Юрія. П'ять фактів про покровителя Львова

Святий Юрій вшановується як переможець зла. В іконографії часто зображується як вершник, що вражає списом дракона (останній символізує ідолопоклонство). Святий є однією з найвідоміших постатей в християнському світі та сакральному мистецтві.

Сьогодні ж храмове свято у архикатедральному соборі святого Юра. Стежити за розкладом богослужінь та дивтись літургій онлайн можна на фейсбук-сторінці собору. Архиєрейську літургію з нагоди свята дивіться на фейсбук-сторінці медіа-хабу Твоє міста та на нашому сайті Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!