У Львові вшанували 77 роковини трагічних подій операції «Вісла»

836 0
До пам’ятника, що розташований у сквері на вул.Свенціцького, поклали квіти та вербові гілки.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 28 квітня, у Львові вшанували 77 роковини трагічних подій операції «Вісла» – примусової депортації близько 150 тисяч українців Лемківщини, Холмщини, Надсяння, Підляшшя.

Так, до пам’ятника депортованим  із території Закерзоння у 1944 -1951 роках українцям, що розташований у сквері на вул.Свенціцького, поклали квіти та вербові гілки. Опісля отці відслужили екуменічну панахиду за жертвами депортацій.

Читайте також: В Україні через війну з'явилась нова професія

Зазначимо, до складу оперативної групи «Вісла» входили близько 21 тисячі військових, які жорстокими та нелюдськими методами розпочали виселення етнічного населення. Саме 28 квітня 1947 року стало початком етнічної чистки, що стало одним з масштабних злочинів тоталітарного комуністичного режиму. Українців було позбавлено дому, церкви, школи й інших можливостей розвивати власне суспільно-культурне життя.

В результаті цієї операції було переміщено понад 140,5 тисяч українці із місць їхнього проживання. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!