У Львові встановили причину, чому загорівся трамвай на вулиці Бандери

5019 0
Цей вагон у 2017 році пройшов ремонт, під час якого змінювались декоративні елементи кузова, але системи управління, опалення залишились старими.
Фото: Львівелектротранс

Фото: Львівелектротранс

У «Львівелектротрансі» провели службове розслідування і виявили, що причиною пожежі у трамваї на вулиці Степана Бандери стало загорання опалювача кабіни. Тепер ці прилади демонтують у всіх вагонах, де їх використовували. Про це повідомив керівник ЛКП «Львівелектротрансу» Андрій Свищо на комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР.

Читайте також: На обігрів трамваїв та тролейбусів у Львові потрібно понад 4 мільйони гривень у місяць

«Хочу зазначити, що цей вагон у 2017 році пройшов ремонт, під час якого змінювались декоративні елементи кузова, але системи управління, опалення залишились старими. Це відповідь на питання, чому у 2017 році ремонт коштував 2 млн грн, а сучасний ремонт з заміною системи керування та електроніки, за нашими підрахунками, може коштувати близько 400 тис євро», – пояснив Андрій Свищо.

Секретар комісії Володимир Лесик зазначив, що модернізація, яка відбувалась у 2016-2017 роках, була лише декоративною, що тоді модернізували лише три трамваї.

Також, за його словами, виробник опалювача кабіни із Запоріжжя зараз вивчає ситуацію, чому їх прилад загорівся, адже він мав бути із негорючих матеріалів, сказав Володимир Лесик.

Читайте також: На ремонт трамваїв і тролейбусів у Львові скерують цього року 15 млн грн

Нагадаємо, що на вул. Бандери 8 лютого загорівся трамвай. Займання протягом декількох хвилин ліквідували, вагон відтранспортували у депо. Потерпілих внаслідок події не було.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!