У Львові ввели мораторій на забудову парковок

3225 0
Виконком міської ради проголосував за ухвалу, що забороняє забудовувати землі, призначені під парковки, іншими будівлями. Натомість напередодні депутати ЛМР цю ухвалу не прийняли.
ілюстративне фото: fainaidea.com

ілюстративне фото: fainaidea.com

Сьогодні, 8 червня, виконком ЛМР проголосував за встановлення мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок, які призначені для обслуговування автостоянок. Мораторій стосується ділянок, які перебувають в оренді, власності або використовуються без договорів оренди.

Напередодні, 7 червня, депутати ЛМР під час пленарного засідання не прийняли цю ж ухвалу: за неї проголосували 29 депутатів з 33 необхідних. Зокрема, під час обговорення депутат Валерій Веремчук назвав її недоцільною та шкідливою: «Ми заблокуємо розвиток міста».

Читайте також: У центрі Львова планують збудувати багаторівневий паркінг

«Це шкідлива ухвала, яка дозволить міському голові в ручному режимі регулювати низку питань, які би мали регулювати відповідні служби: архітектурні, виконавчі органи, виконком», – сказав депутат Петро Адамик.

Натомість депутат Андрій Шевців закцентував на проблемі забудови парковок: «У нас є власники, які продають землі, які призначені під парковки, під житлову забудову. І замість великої кількості нових паркомісць з’являється мало паркомісць та нові житлові будинки. І тоді ми бачимо машини на хідниках та дитячих майданчиках».

Читайте також: Готель замість паркінгу та Пасаж Міколяша. Як планують змінити вулицю Вороного. Візуалізація

Суперечливим, на думку частини депутатів та профільної комісії, був другий пункт ухвали, у якому йшлося, що містобудівні умови та обмеження на забудову земельних ділянок, призначених під парковки, видаються виключно для будівництва будівель громадського та комерційного призначення з об’єктами інженерно-транспортної інфраструктури. Тож депутат Ігор Телішевський запропонував вилучити з другого пункту ухвали слова «будівель громадського та комерційного призначення». «Якщо ми будуємо стоянки – то будуємо стоянки», – зазначив він.

У результаті цю правку було враховано, і на виконкомі вже затвердили, що містобудівні умови та обмеження на забудову земельних ділянок, призначених під парковки, видаються виключно для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, тобто власне парковок.

Нагадаємо, у кінці року на пленарному засіданні розглядали ухвалу щодо скасування містобудівних умов та обмежень для будівництва хмарочоса на проспекті Чорновола, проте депутати її не підтримали. Ініціатор ухвали депутат Тарас Чолій тоді розповів Tvoemisto.tv, що ділянка продавалася під будівництво торгово-офісного центру з багаторівневим паркінгом, а в результаті там має постати житловий 22-поверховий будинок. На продажі ділянки місто втратило більше 20 млн грн, оскільки не були враховані коефіцієнти, які застосовуються при продажі землі під багатоповерхівки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!