У Львові виходили крихітну дівчинку, яка народилась з вагою в один кілограм

20432 0
Яна народилася перед війною у важкому стані на 29 тижні вагітності.
Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

У Львівському обласному клінічного перинатальному центрі виходили дівчинку, яка народилася перед війною вагою 1100 г, зростом 37 сантиметрів. Вона народилася у важкому стані на 29 тижні вагітності через кесарів розтин.

10 днів дівчинка провела у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Далі її перевели на 2 етап виходжування недоношених. У закладі дитинці провели рентгенографію, нейросонографію, огляд офтальмолога та невролога, скринінг слуху, вакцинацію БЦЖ, скринінг на генетичні патології.

Читайте також: Нас називають «поспішайки». Як у Львові доглядають передчасно народжених дітей

На 60 добу дівчинку виписали з лікарні з вагою 2250 г, 47 сантиметрів.

Нагадаємо, що раніше у Львівському обласному перинатальному центрі виходили хлопчика Юрчика, який народився на 28 тижні з масою тіла 1100 г, зростом всього 36 см, 5/5 балів за шкалою Апгар. Про те, як у Львові доглядають передчасно народжених дітей, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!