У Львові вийшли на подіум особливі моделі. Відео

3353 0
Близько двадцяти непрофесійних моделей, хворих на легеневу гіпертензію, взяли участь у модному показі, звертаючи увагу на проблеми людей з таким захворюванням.
Скріншот відео 5-го каналу

Скріншот відео 5-го каналу

Показ відбувся у Львові 5-го травня. Образи для особливих моеделей предтавили два десятки українських дизайнерів. «Символ спільноти таких хворих є метелик. І ми відштовхувалися від того, що має бути аксесуар, або тема, або передати легкість цього метелика. Тому в одної моєї моделі ззаду є крила метелика, а друга модель н дівчинці має форму метелика», — розповіла дизайнерка Тетяна Калітай. 

На подіум вийшли дівчата і жінки віком від 3-ох до 60-ти років. Всі вони мають важку легеневу недугу. Оксана Мельник розповіла, чому стала учасницею дефіле: «Ми хочемо показати, що не треба опускати руки, що ми хворі. Ми так само гарні і можемо показувати моду».

Організаторка заходу Оксана Куліш також хворіє на легеневу гіпертензію. «Оскільки це рідкісне захворювання, яке потребує вартісного безперебійного лікування. На превеликий жаль, на даний момент неповний доступ до медикаментозного забезпечення. Тому ми вирішили привернути увагу суспільства, громадськості і чиновників до цієї проблеми». 

Всі унікальні сукні лишилися у подарунок особливим учасницям показу. 

 

Довідка. Легенева гіпертензія — захворювання, пов'язане із пидвищеним артеріальним тиском у легенях. В Україні загалом понад півтисячі хворих на цю недугу. 

 

 За метарілами 5-ого каналу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!