У Львові затвердять єдину висоту для трамвайних зупинок

2979 0
Платформи на Двірцевій та на вулиці Шевченка запроектовані з висотою 25 см.
Фото: ГО "Зручне місто"

Фото: ГО "Зручне місто"

Під час чергової зустрічі щодо унормування висоти трамвайних зупинок у Львові визначили, що стандартна висота трамвайних зупинок становитиме 25 см. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: В Україні пропонують унормувати трамвайні зупинки на проїжджій частині

Наразі максимальна висота різних трамвайних зупинок у Львові становить 36 см. Утім після того, як для Львова придбали 30 уживаних трамваїв із Берліна, з’ясувалось, що двері, які відчиняються назовні, не можуть відкритись на підвищених платформах Львова, які, зокрема, збудували вздовж маршрутів №2 та №8. Після низки звернеть депутатів та місцевих активістів, у міськраді створили спеціальну комісію, яка мала б визначити єдину висоту трамвайних зупинок для Львова.

«Для старших трамваїв Tatra КТ4, яких є більше 100 одиниць, висота нижньої сходинки може опускатися до 200 мм в процесі експлуатації. Детальні причини зміни висоти вагону описані в листах. Але простою мовою це означає, що люди, коли виходять на платформу, не очікуючи, що платформа може бути вище, іноді падають», – зазначає Андрій Білий.

Згідно з чинними нормативними документами, висота платформи має бути на рівні першої сходинки трамвая. Втім, оскільки у Львові курсують різні моделі трамваїв, враховуючи рекомендації науково-дослідного інституту міського господарства, стандартом для Львова визначили висоту 25 см. Це рішення має затвердили виконавчий комітет ЛМР.

Як уточнив Андрій Білий у коментарі Tvoemisto.tv, платформи на Двірцевій та на вулиці Шевченка запроектовані з висотою 25 см. Також планують переробити вже наявні зупинки, однак, які саме та скільки, поки що не відомо.

Читайте також: Побороти затори. Що може змінити Інтегрована концепція розвитку Львова

Нагадаємо, торік колишній очільник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза говорив, що місто планує переробити підвищену платформу на Чернівецькій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!