У Львові на вулиці Стуса мешканці висаджують срібнолисті клени

1920 0
Загалом, на вулиці Стуса мешканці висадили 25 дерев
Фото: Тараса Бабенчука

Фото: Тараса Бабенчука

У Львові на вулиці Стуса мешканці висаджують молоді дерева. Частину висадили восени, частину досаджують нині. Загалом висадка вартує понад 70 тисяч гривень, про це під час стріму на Тvoemisto.tv розповіли ініціатори озеленення.

Читайте також: У Львові обрали садівників для кожного району. Що вони робитимуть

На вулиці Стуса торік мешканці висадили 11 молодих дерев, нині, вони зібрались на висадку ще 14-ти срібнолистих кленів. Частину грошей на саджанці вдалось зібрати, організувавши спільнокошт. Цю ініціативу, ще у 2015 році започаткував львівський урбаніст, блогер Олександр Шутюк.

Ще декілька саджанців мешканцям подарували, також фінансово долучився забудовник, що поруч зводить багатоповерхівку і мешканці вулиці.

«Приємно, коли більше дерев стає на вулицях. Разом висадили на вул.Стуса 25 дерев. Ми консультувалися із фахівцями з управління екології ЛМР, сказали, що тут приживуться клени», – каже Олександр Шутюк.

Він додає, що «спільнокошт» зібрав понад 20 тисяч гривень.

Пан Геннадій – ініціатор озеленення, каже, що саджанці досить важкі. «Втрьох підняти складно. Виростили їх у Городку. Придбали за кошти мешканців, ще один забудовник долучився», – говорить він.

Чоловік додає, що один саджанець, разом із усім необхідним для посадки, коштує приблизно 2 800 – 2900 грн, якщо помножити на 25, то загалом, озеленення вулиці обійшлось у понад 70 тисяч гривень.

Голова ОСББ, пані Леся каже, що забудовники часто обіцяють облаштувати територію поблизу будинків, втім рідко виконують це.

«Шкода, що доволі мало людей доєднуються до цього. Шкода, що забудовники, коли будують будинки, то обіцяють багато, але потім того не виконують. Нам хочеться зменшити шум від дороги, пилюку, це наші легені, це нам допомагає жити», – каже вона.

Дерева висаджують на схилі, вздовж вулиці Стуса, поблизу парку «Снопківський» та «Залізна Вода». Мешканці укріплюють саджанці, щоб їх не поламав вітер, поливають їх. Згодом про них дбатиме місто.

Читайте також: У Львові збирають гроші, аби посадити дерева на вулиці Римлянина

Олександр Шутюк додає, що завдяки «спільнокошту» на різних локаціях у місті вдалось висадити понад 200 дерев.

«Наш перший проєкт – це сакури на вулиці Городоцькій. Також великий проєкт – платани на вул.Чорновола. Загалом, понад 200 дерев, у різних локаціях вдалось висадити, може навіть на півмільйона гривень», – додав він.

Зробити переказ можна за цим посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!