У Львові з вікна багатоповерхівки випав 10-річний хлопчик

3851 0
У цей момент а помешканні перебували матір та 12-річна сестра. Хлопець був в кімнаті один.
фото: dzerkalo.media

фото: dzerkalo.media

У Львові із вікна багатоповерхівки випав 10-річний хлопчик. Випадок трапився вчора ввечері на 10 поверсі будинку, що на вулиці Інструментальній. Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області.

У цей момент в помешканні перебували матір та 12-річна сестра. Хлопець був в кімнаті один. Після нещасного випадку загинув на місці.

Це вже не перший випадок загибелі дітей через падіння з вікна цьогоріч. Днями із 9 поверху випала 9-річна дівчинка на Сихові. Її теж не вдалося врятувати. У поліції закликають подбати про безпеку вікон. Зокрема, це можна зробити за допомогою:

Блокатора

Найпростіший і дешевий спосіб убезпечити – встановити на віконні конструкції блокатори. Блокуючі металеві засувки кріпляться на нижню частину віконного профілю і не дають маленьким рученятам повернути віконну ручку. Для дітей старшого віку такий спосіб захисту вже не буде настільки ефективним: п'ятирічний малюк запросто відсуне засувку. Тому краще з самого початку вибрати щось надійніше, тим більше, що технологій і способів, що дозволяють це зробити, достатньо.

Ручки з замком

Віконні блокатори, будучи пристроями найпростішого типу, не гарантують дитині повну безпеку. Більш серйозний захист – заміна звичайних віконних ручок на ручки із вбудованим замком. Так пластикові вікна стануть абсолютно недоступними для дітей, а повернувши ключ у замковій щілині віконної ручки, володар ключа повністю заблокує віконну конструкцію. Ні відчинити його, ні перевести в режим провітрювання у дитини не вийде.

Дитячого замка

Цей мініатюрний девайс монтується на нижню частину рами і не дає дитині, навіть при великому бажанні, розкрити віконну конструкцію. Максимум, що може зробити малюк – перевести раму в режим провітрювання. Розкрити навстіж може лише щасливий володар ключа від замка. Провести монтаж замка можна як в момент установки пластикових вікон, так і в будь-який інший час.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!