У Львові з вітрин магазинів зникне алкоголь

5417 0
Сьогодні, 19 лютого, Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення заборонити власникам об’єктів торгівлі оформляти свої вітрини алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом.
фото: storiesofworld.com

фото: storiesofworld.com

Виконавчий комітет вирішив внести зміни до рішення виконавчого комітету від 20.12.2010 №1768 «Про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)». Його доповнили додатковим пунктом: «1-1. Заборонити оформлення віконних вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах».

Таке рішення розповсюджується як на стаціонарні об’єкти (магазини), так і на малі архітектурі форми.

Директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич таке рішення обґрунтували тим, що в країні діє заборона на рекламу алкоголю. А вітрини магазинів з наявним там алкоголем є прихованою рекламою, доступною для дітей.

Рішення виконкому стає чинним з моменту його підписання. Однак на початок воно буде мати рекомендаційних характер, щоб довести інформацію до власників закладів. Якщо ж алкоголь не приберуть з вітрин, то в такому разі на порушників чекатиме штраф, аж до відкликання паспорту для об’єкта торгівлі. Контролюватимуть його виконання як поліція, так і муніципальна дружина.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!