На оглядовому майданчику Високого замку відновлять доріжки та поручні

2236 0
Роботи планують розпочати наступного року.
Фото: planeta-best

Фото: planeta-best

У Львові з бюджету розвитку виділили 350 тисяч гривень на реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». Проєктно-кошторисну документацію хочуть виготовити ще в цьому році, а роботи розпочати вже наступного. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: У парку «Високий замок» демонтували скульптуру. Її покажуть на виставці

«Кіпець нам дуже подобається, його добре заклали понад сто років тому. Але оскільки це – штучна споруда, то він трішки «розлазиться»: є тріщини і погано сходить вода», – каже вона.

Тож, за словами Олександри Сладкової, кіпець треба стабілізувати, хоча катастрофічних руйнувань немає. Окрім цього, благоустрій верхнього оглядового майданчика потребує оновлення.

«Оглядовий майданчик теж вже застарілий. Сюди люблять ходити і львів’яни, і туристи. Кіпець заслуговує кращого, ніж зараз є. Сходи намагалися роботи гранітними десять років тому, але вони все одно розходяться. Є тріщини в доріжках, тому йдеться про укріплення, покращення стану доріжок, поручнів», – додає вона.

Читайте також: Меморіал Небесної Сотні у Львові визнали найкращим сквером в Україні

Нагадаємо, що упродовж 2021 року у Львові планують проводити роботи у 18 парках. На це у проєкті бюджету розвитку передбачили понад 60 млн грн. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!