У Львові запрацювала електронна черга для запису на отримання ID-паспортів

14406 1
Відсьогодні львів’яни можуть записатися на зручний час для оформлення закордонного паспорта та паспорта-картки онлайн.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Електронна черга в обслуговуванні громадян введена в Державній міграційній службі України в 2016 році. Користуючись цією нагодою, можна записатися на зручний час для отримання послуги з оформлення паспорта-картки або закордонного паспорта. Крім попереднього запису на сайті Державної міграційної служби України та в терміналах в підрозділах ГМС, громадяни можуть записатися в поточну чергу «сьогодні на сьогодні».

Для того, аби записатися у до онлайн-черги потрібно заповнити форму, дотримуючись підказок.

Після постановки в чергу надійде SMS повідомлення, у якому буде номер черги та час прийому. Номер кабінету (вікна) з'явиться на електронному табло у підрозділі в час прийому.

Як записатися?

Для отримання послуги у вибраний час необхідно мати при собі всі документи, включаючи квитанції про оплату встановлених законодавством платежів. Оплатити послуги можна у будь-якому банку або безпосередньо у підрозділі ДМС, але для цього необхідно прибути за 15-20 хвилин до обраного часу та звернутися до оператора терміналу оплати.

Зазначимо, що система електронної черги не допускає запізнення. Якщо людина пропустила свою дату, то запис не переноситься, а анулюється системою.

Як прокоментували Tvoemisto.tv у прес-службі Державної міграційної служби України, видача закордонних паспортів доступна для львів’ян у всіх районних відділах ДМС, а обладнання для виготовлення паспорта громадянина України у формі ID доступне у відділах Сихівського та Франківського районів міста.

Додамо, послуга з оформлення паспорта громадянина України у формі картки надається виключно за місцем проживання і на сьогодні доступна лише для громадян, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше, а також особам, які змінили прізвище, втратили паспорт, або звертаються для вклеювання фотокартки по досягненню 25- та 45-ти річного віку.

Нещодавно львів’яни отримали можливість оформлювати ID-паспорти в ЦНАПах. Як розповіла Tvoemisto.tv директор  департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик, усі охочі також можуть скористатися попереднім записом на прийом до адміністратора Центру надання адміністративних послуг на сайті.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
10 Липня, 2017 05:46
User Да криво она работает - [***]s://huevoe.info/zagranpasport-v-ukraine-2017-kak-izbezhat-pizdetsa-pri-oformlenii-biometricheskogo-pasporta/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!