У Львові запрацювала унікальна машина для ремонту доріг взимку. Відео

4687 0
Машина чеського виробництва здатна латати ями, не залишаючи швів.
Фото ілюстративне  Mir Zavodov

Фото ілюстративне Mir Zavodov

Сьогодні, 5 лютого, у Львові запрацювала спеціальна машина чеського виробництва Silkot Blue, яка асфальтує ями у зимову пору року. Перші ями машина залатала на вулиці Джорджа Вашингтона навпроти Львівського перинатального центру.

Машину придбали у лізинг торік за чотири мільйони гривень для ЛКП «Львівавтодор». Наразі її зберігають на території Личаківського ШРП.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2019 році. Інтерактивна мапа

«Сама машина коштує 3,5 мільйони гривень. Разом з катком її вартість становить 4 мільйони. Машина може бути з кабіною, тоді вона більш маневрена, але ми приєднали її до трактора, який вночі займається розчищенням львівських доріг від снігу», – розповідає в коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

За його словами, особливість цієї машини в тому, що вона нагріває ділянку дороги інфрачервоними променями перед початком ремонту. Тоді старий асфальт стає схожим на пластилін, його легко можна зібрати і постелити поверх нього новий. Після чого ділянка утрамбовується катком і не утворює швів.

«На новій дорозі така латка може триматися до 5-10 років. На старій основі асфальт вже розсипається і тримається тільки до трьох років. Це варіант на зимовий період, а коли температура підніметься вище п’яти градусів тепла, можна буде розпочати капітальний ремонт доріг», – зазначає Сергій Бабак.  

Читайте також: Львів придбає 25 одиниць техніки для прибирання та чотири евакуатори

Машина може працювати більше восьми годин на день. У міській раді кажуть, що аналогів подібної техніки в Україні поки що немає. Сергій Бабак каже, що придбати такі машини хочуть для кожної з районних адміністрацій – відповідне звернення напишуть до депутатів ЛМР.

Нагадаємо, таку машину вперше випробували торік, латаючи ями на вулиці Тракт Глинянський.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!