У Львові запрацювала центральна диспетчерська швидкої допомоги

4142 0
Наразі до системи підключені Львів та кілька районів області.
ілюстративне фото: www.04563.com.ua

ілюстративне фото: www.04563.com.ua

У Львові в тестовому режимі почала працювати центральна диспетчерська Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що має приймати виклики з усієї області та комунікувати з усіма бригадами швидкої медичної допомоги Львівщини. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський.

«Тестовий режим означає, що працівники Центру відпрацьовують нові навички, вивчають умови, в яких працюватимуть щодня, щоб звикнути, навчитись комунікувати. Це також нові умови для наших виїзних бригад: вони мають смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням – це новий спосіб обміну інформацією. Їм треба час, щоб навчитись реєструватись в системі, заповнювати форми, необхідні для роботи, вивчити, як подавати інформацію в центральну диспетчерську. Тому говоримо про тестовий режим, хоча диспетчерська вже фактично працює», – каже Володимир Похмурський.

Читайте також: Центральна диспетчерська, кол-центр та геолокація: як зміниться «швидка» на Львівщині

Диспетчерська має працювати цілодобово. У її обов’язках – контролювати та координувати рух машин швидкої допомоги, що обладнані GPS-системами. За словами Володимира Похмурського, до системи вже підключені Львів, Жовківський, Перемишлянський, Пустомитівський, Стрийський, Сколівський, Миколаївський, Новороздільський і Жидачівський райони Львівщини. Щотижня підключають по кілька районів. Відтак, якщо не буде непередбачуваних ситуацій, то 13 листопада мали би завершити процес. Наразі диспетчерська прийняла 61 виклик від громадян.

Смартфони, що отримують бригади швидкої допомоги перед виїздом, оснащені спеціальним програмним забезпеченням, що містить всі медичні протоколи та документацію медиків. Програмне забезпечення розробила фірма «Монтекс» з Дніпра. Віктор Похмурський каже, що розробка відповідає усім технічним вимогам проекту «Вчасна допомога», у межах якого і проводились роботи.

Читайте також: У яких випадках можна викликати «швидку»: нові правила від МОЗ

Нагадаємо, що на реконструкцію оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області, що на вул. Пилипа Орлика, 6, витратили 13,3 млн грн. Тендер на проведення робіт оголошували двічі. Результати першого скасував Антимонопольний комітет через звернення одного з учасників. У другому перемогла фірма «Монтекс».

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!