У Львові за оновленими вимогами запрацювали 25 ринків

5517 0
Їх перевірятимуть мобільні групи при районних адміністраціях та працівники Держпродспоживслужби.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

З 1 травня у Львові запрацювали продовольчі ринки. Серед вимог роботи – наявність антисептиків, чітка логістика дезінфекції приміщень, яка має відбуватись кожні три години, та заведення відповідних журналів із фіксацією дезінфекції.

Як повідомляє Львівська міська рада, учора була проведена зустріч з усіма керівниками ринків і закцентували увагу на тих вимогах, які виставляє уряд, зокрема на основних протоколах організації роботи ринків, основних правилах, яких повинні ринки дотримуватись.

«Фактично ці протоколи роботи ринків не відрізняються від тих протоколів, які ми розробляли із самого початку. Я думаю, що за цей період ринки вже навчились організовувати свою роботу, вибудовувати логістику роботи і для них це не буде проблемою, адже вони і дотримувались цих правил», – зазначила очільниця міського штабу оперативного реагування Галина Слічна.

Читайте також: У Львівській інфекційній лікарні лікують трьох дітей

Вона повідомила, що серед правил необхідно забезпечити наявність антисептиків, напрацювати чітку логістику дезінфекції приміщень, яка має відбуватись кожні три години, завести відповідні журнали, у яких фіксувати ці дезінфекції. Згідно з постановою уряду, саме керівник несе відповідальність за дотримання цих правил.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні комісії ТЕБ і НС було прийнято рішення дозволити відновити роботу продовольчих ринків з часу оприлюднення змін, що були внесені в постанову Кабміну.

Серед вимог до роботи ринків:

  • Наявність державної реєстрації.
  • Вхід працівників, продавців та відвідувачів – лише в масці (зокрема – й саморобній) або респіраторі та після безконтактного температурного скринінгу.
  • На кожному вході – диспенсери з антисептиком.
  • Максимальна кількість відвідувачів – не більш, ніж 1 покупець на 10 кв м площі.
  • Відстань між робочими місцями продавців – не менше 3 м.
  • Між продавцем та покупцем – захисні екрани з плівки чи пластику.
  • Дезінфекція поверхонь – кожні 3 години, прибирання та дезінфекція приміщень – в кінці робочого дня.
  • Стихійна торгівля на прилеглій до ринку території заборонена.
  • Постійне інформування відвідувачів про карантинні обмеження та профілактику COVID-19. Контроль за дотриманням вимог та оперативне усунення порушень – за адміністрацією ринку.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!