У Львові стартував флешмоб «Підвези ближнього»

42448 0
Сьогодні під час ранкового транспортного колапсу водії спільноти «Підвезу» допомогли дістатися на роботу сотням львів’ян.
фото: dpchas.com.uа

фото: dpchas.com.uа

Сьогодні вранці, 14-го листопада, львів’яни упродовж кількох годин очікували на громадський транспорт. На зупинках утворилися довгі черги. В управлінні транспорту ЛМР зазначили, що приблизно 100 автобусів не вийшли на свої маршрути вчасно. Тим часом львівські активісти запустили флешмоб «Підвези ближнього». Людям на зупинках пропонували допомогу з добиранням, проте погоджувалися не всі.

«Якщо подивитися на фото черг, які були зранку, то ми б могли третині цих людей допомогти. Можливо, навіть половині, – розповів Tvoemisto.tv ідеолог проекту «Підвезу!» Василь Матяшовський. – Але замінити повністю громадський транспорт автівками – поки що нереально».

За його словами, сьогодні водії спільноти підвезли приблизно 800 осіб. «Зазвичай пасажирів понад 1000. Однак сьогодні деякі водії лишили свої авто і поїхали з іншими водіями чи на громадському транспорті», – зазначив Василь Матяшовський.

Читайте також: Як львів’яни самоорганізувались, щоб не їздити маршрутками

Керівник спільноти «Підвезу!» Мар’яна Марковська-Согуйко сьогодні брала участь у флешмобі як водій. Вона розповіла Tvoemisto.tv, що львів’яни часто відмовлялися від пропонованої допомоги. Серед причин: ефект несподіванки, а також думка, що це таксі й доведеться дорого заплатити за такі послуги.

«Люди не можуть здолати бар'єр, сісти в чуже авто», – пояснила вона. Реєстрація на сайті спільноти, на її думку, допоможе подолати такий «комплекс недовіри»: «Ми там намагаємось моніторити учасників на реальність та адекватність».

Нагадаємо, у Львові вже понад рік діє ініціатива «Підвезу», яка має на меті допомогти місцевій транспортній системі розвозити людей на роботу. Як мінімум – уранці в час пік. Водії з власними авто, а також потенційні пасажири можуть зареєструватися на сайті http://www.pidvezy.org/ та домовлятися між собою. Рекомендована вартість підвезення – 8 гривень – тобто подвійна ціна проїзду в маршрутці. Однак, водії та пасажири мають можливість узгоджувати розмір оплати особисто. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!