У Львові запустили єдину службу допомоги: куди дзвонити

4847 0
Єдина служба допомоги – аналог американської служби «911» – від сьогодні запрацювала на Львівщині. Тепер мешканці області можуть отримати допомогу екстрених, комунальних служб, а також органів влади за єдиним телефонним номером «112».

Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації. 
 
Відповідний меморандум про впровадження служби екстреної допомоги населенню сьогодні підписали голова ОДА Олег Синютка, голова облради Петро Колодій, начальник обласного управління ДСНС України Сергій Дмитровський, керівники підрозділів екстреної допомоги населенню та обласного контактного центру.
 
Як розповів Сергій Дмитровський, впровадження лінії «112» відбуватиметься у два етапи. На першому етапі єдиний номер функціонуватиме у тестовому режимі на базі кол-центру Головного управління ДСНС. Зокрема, працівники центру оброблятимуть вхідні дзвінки та переадресовуватимуть їх на відповідні служби. На другому етапі відбуватиметься централізоване впровадження та об’єднання усіх екстрених служб під одним телефонним номером. Поки що лінія «112» функціонуватиме паралельно з номерами телефонів 101, 102, 103 і 104.
 
Як зазначив Олег Синютка, служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» створена, що допомогти людям. Виконання кожного звернення буде жорстко контролюватись. За його словами, кожен дзвінок та звернення буде знято з контролю лише після підтвердження тієї людини, що звернулась по допомогу.
 
Після успішного тестування єдиний номер «112» планується впровадити по всій Україні. Лінія «112» функціонуватиме у тестовому режимі близько місяця, після чого можна буде перейти до другого етапу. В подальшому служба «112» прийматиме дзвінки з будь-яких питань цілодобово.
 
У кол-центрі «112» будуть чергувати перекладачі з німецької, англійської, польської мов, а також психолог, додали в ОДА.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!