У Львові затримали псевдомінера, який хотів перевірити, як швидко поліція приїде на виклик. Доповнено

5688 0
Це 23-річний львів’янин, якому загрожує штраф у 1700 грн або арешт.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Сьогодні, 20 травня, у Львові патрульні поліцейські затримали чоловіка, який повідомив про замінування приміщення на вулиці Залізничній. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

Чоловік повідомив про замінування на оперативну лінію 102, диспетчерка якої вела з ним розмову і водночас повідомила патрульних про дзвінок.

«Патрульні, які були неподалік, поїхали до таксофона, звідки був дзвінок. Там вони виявили чоловіка, який ще не встиг закінчити розмову», – ідеться в повідомленні.

Затриманий – 23-річний львів’янин. Йому загрожує кримінальна відповідальність за ст. 259 ККУ – «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».

Покарання за цією статтею передбачає штраф у розмірі 850-1700 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до' трьох років. Якщо ж це порушення вчинене повторно, то карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомила Tvoemisto.tv речниця Патрульної поліції області Катерина Рибій, затриманий сказав що хотів побачити на скільки швидко поліція приїде за його викликом, і не очікував що це трапиться за 2 хвилини.

Нагадаємо, сьогодні у Львові знову повідомили про замінування житлових будинків та торгових центрів. Серед адрес, поданих ГУ Нацполіції у Львівській області, вулиці Залізничної немає, тож невідомо, чи ці повідомлення надійшли від однієї людини.

Зазначимо, повідомлення про замінування надходять в поліцію мало не щодня, переважно на електронну скриньку. В СБУ кажуть, що часто повідомлення надходять з окупованих територій України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!