Канатна дорога на Високий замок коштуватиме майже 400 млн гривень

6659 1
У Львові затвердили відповідний інвестиційний проект.
Візуалізація Укрдизайнгруп

Візуалізація Укрдизайнгруп

Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект підвісної канатної дороги на Високий замок. За відповідну ухвалу проголосували під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 4 квітня.

Читайте також: Приємне з корисним. Якою може бути канатна дорога на Високий замок

За словами директорки юридичного  департаменту Гелени Пайонкевич, початкова вартість будівництва становить  394,5 млн гривень. Згодом ЛКП «Зелений Львів» має оголосити конкурс на інвестора.

До інвестиційного проекту входить підвісна оглядова канатна дорога з музеями, станції та відповідний сервіс. Крім цього, зі скверу «На валах» мають прокласти пішохідний міст до Меморіалу героїв Небесної сотні через вулицю Кривоноса.

Також інвестор має провести благоустрій парків «Високий Замок» та «На Валах», облаштувати безбар’єрний доступ до канатної дороги для людей з інвалідністю та реконструювати частину спортивних та дитячих майданчиків у парку. Розробкою проекту займається архітектурна компанія «Укрдизайнгруп», а ініціатором виступила ГО «Львівська обласна організація "Реабілітація осіб з інвалідністю"». Про наміри будівництва місто вже повідомило Мінкульт та ЮНЕСКО.

Маршрут підвісної дороги прокладуть від північних терас парку «На Валах» до верхніх оглядових майданчиків. На перспективу також пропонують прокласти витяг із вулиці Хмельницького. Протяжність дороги – 524 м. Весь витяг матиме 17 кабін на 8 осіб.

Увести в експлуатацію канатну дорогу планують у першому кварталі 2021 року. Окупити вартість проекту очікують за 10 років. 

Читайте також: Що може дати Львову канатна дорога на Високий замок

Нагадаємо, у січні торік депутати погодили детальний план території у межах вулиць Кривоноса, Опришківською, залізничною колією, Хмельницького, Пильникарською, Ужгородською, Замковою, Пішою, Насипною, Підвальною, Винниченка, де й планують збудувати канатний витяг на Високий замок.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
4 Квітня, 2019 15:02
L. "[***]ня якась" -- як говорив класик. Зрештою, ЛМР і всі до неї причетні чиновники, будь ласка, просто від'їбіться від міста і повертайтеся до своїх сіл, звідки ви, "львів'яни" лише за пропискою, а не за духом, родом. Чому вам, всратим вандалам, навіть в голову не приходить, що у місті може бути зона, з якої може просто бути сад, який лишається просто облагородити? Ви серйозно збираєтеся прибудовувати це огидне ніби-то футуристичне "убожество"? Серйозно? Ви взагалі маєте уявлення, чим є Львів? Бетоном і склом обліпити паркову зону? З центральної частини міста (зокрема, пл. Ринок) вже зробили всрату арену-шапіто з алканавтами усіх мастей. Тепер в центрі просто нема шо робити. Місто таким чином не заспокоює, а навпаки -- дратує. Тепер місце, де, в принципі, можна було заховатися від всієї тієї навали туристів, пропонується руйнувати під приводом модернізації. Серйозно, йдіть в [***]. Або будьте людьми, зайдіть хоч раз в парк на першу-другу терасу і побачите, шо це місце прекрасне і блаженне, і не чіпайте його.
P.S. На візуалізації взагалі нема на горизонті багатоповерхівок -- ше одних потвор на тілі міста, які абсолютно псують вигляд міста.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!