У Львові затвердили Комплексну стратегію озеленення міста

3481 0
Міською радою створено карту зелених насаджень Львова, де можна переглянути, які дерева та де планується висадити.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Депутати Львівської міськради ухвалили під час пленарного засідання 27 червня Комплексну стратегію озеленення міста.

Стратегія озеленення Львова передбачає низку заходів спрямованих на збереженні та збільшені кількості зелених насаджень у місті. В рамках Стратегії було розроблено програму озеленення міста Львова. Вона включає інвентаризацію дерев, встановлення чітких меж територій парків, скверів та передбачає забезпечення охорони та догляду за існуючими зеленими зонами.

Читайте також: 15 цікавих фактів про парки Львова

Також Стратегією передбачено формування нових природних ландшафтів серед житлової забудови; використання території парків для дозвілля, відпочинку, спортивних змагань, туризму та оздоровчих програм; створення розгалуженої системи «зеленого бізнесу»; розроблення, маркування та облаштування пішохідних, велосипедних і оздоровчо-спеціалізованих маршрутів у зелених зонах міста.

Читайте також: Як виглядатиме Замарстинівський парк у Львові. Візуалізація

За словами директора департаменту містобудування ЛМР Сергія Коровайника, містом розроблена карта, яка ще доповнюється, де визначено місця, які повинні бути озелененні. Ця карта розміщена на сайті міської ради, і будь-хто, хто хоче долучитися до озеленення міста Львова, може переглянути цю карту, чітко побачити місця, де можуть бути висаджені дерева, побачити типи дерев, які там планується висадити і, якщо є можливість і потреба – долучитися до цих заходів.

Загалом, у Львові є 29 парків та лісопарків загальною площею близько 1230 га.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!