У Львові затвердили місця, де паркуватимуть електросамокати

975 0
Йдеться про 79 локацій, розташованих в основному у центральній частині міста.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У Львові затвердили перелік місць для розвантаження та паркування електросамокатів. Йдеться про 79 локацій, розташованих в основному у центральній частині міста, а також в районі приміського та залізничного вокзалів і спорткомплексу СКА. Оператори прокатних станцій мають укласти відповідні угоди з управлінням комунальної власності та сплачувати до міського бюджету кошти за оренду цих місць. Про це повідомили у ЛМР. 

«Сьогодні затверджено перелік місць для вивантаження та паркування електросамокатів у Львові. Операторів прокату електросамокатів – «Е – Вінгс» та «Болт» -  зобов’язано укладати відповідні договори оренди конструктивних елементів благоустрою, щоб ця діяльність оподатковувалась і кошти за оренду місць, які займають самокати, надходили до міського бюджету. Також відповідні районні адміністрації мають ознакувати ці місця», - зазначив Олег Забарило.

Читайте також: У Львові на кінцевій зупинці одного з маршрутів впорядкують паркування

Посадовець нагадав, що минулого року місто та оператори послуг прокату електросамокатів у Львові підписали Меморандум про співпрацю. Документ затверджений рішенням виконкому.

«Він врегульовує багато питань, що стосуються діяльності з прокату електросамокатів. Це є і обмеження швидкості, і визначення локацій для розвантаження, і інші як рекомендаційні, так і обов’язкові норми, яких мають дотримуватися оператори послуг прокату електросамокатів», - додав Олег Забарило.

Нагадаємо, у Львові на залізничному вокзалі просять впорядкувати паркування, адже частину земель там використовують під парковку легкових автомобілів, а частину – як несанкціоновану стихійну автостанцію. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!